Berlare – Dag 3

PAG:
De wekker ging deze morgen vroeg voor de Pagadders, er stond een dauwtrip op het programma! Terwijl het dauw nog van de blaadjes sijpelden, trotseerden ze de regen en genoten onderweg van spek en ei, met liefde gebakken door hun leiding. Daarna startten de Zweedse Omloop: voor het snelst legden ze een parcour af. Maki & Wannes waren verdiende winnaars! Na de middag speelden ze honkbal en doopten hun nieuwe leiding. Een vermoeiende dag, dus vandaag op tijd het bedje in!

JORO:
De dag begon met honkepoly waarbij beide groepen moesten strijden voor de meeste huisjes op hun straat. Na een lekkere kip curry en pannacotta hebben de leden hun eerste brieven kunnen schrijven tijdens de platte rust. De namiddag startte met de Zweedse omloop waarbij elk lid, stuk voor stuk, een toptijd hebben neergeklokt! In het tweede deel van de namiddag hebben de leden de nieuwe Joro-leiding gedoopt. De één is nu paars, de ander kaal, maar om alles te vertellen is een te lang verhaal! Na het avondmaal hebben we een rustige avond gehad met gezelschapsspelletjes. Ten slotte zijn de kleine joro’tjes in bed gekropen om morgen vroeg uit de veren te kunnen.
Zonnige groetjes,
de joro-leiding.

JIM:
Vanmorgen zijn de jimmers gestart met het spelletje cluedo. Ze gingen opzoek naar de moordenaar, de plaats delict en het wapen dat gebruikt werd bij de moord van de cowboys. Na het lekkere middagmaal zijn de leden begonnen aan het vierkantspel. Om de dag af te sluiten konden de leden kiezen uit een tal van leuke keuzespelen!

KN:
Vandaag hebben we onze haren een nieuw likje verf gegeven, ons zwembad geïnstalleerd en uiteraard ook getest. Vannacht slapen we in het bos in zelfgebouwde hutten, waar we vooraf een survivalcursus gekregen hebben van onderofficier in opleiding Martijn Vanhaeren.

SIM:
Vandaag begonnen we de dag rustig. Het was wat frisjes dus we speelden enkele kaartspelletjes in het gezelschap van onze dekentjes. Gezellig hoor. Nadat onze magen gevuld waren en de zon begon te schijnen, gooiden we het zeil op het gras en bedekten deze met water en bruine zeep. Lekker glijden! Hoera! Daarna speelden we verfspelletjes en namen we een douche. In de avond hebben we genoten van een relaxavondje.
Tot morgen!

JH:
Vandaag hebben we de interieurarchitect in ons zelf naar boven gehaald in onze sjorring. Nammidag zijn we dan weer begonnen als echte aannemers aan de glijbaan waar Walibi, De Efteling en buiten speeltuin Bokrijk u tegen kunnen zeggen. In de tussentijd is een deel hout gaan kappen voor ons vuurtje dat we deze avond gezellig hebben aangestoken. Morgen beginnen deze uit de kluiten gewassen renners aan hun eerste etappe van tour de Berlare dat ook de route van dorpspel gaat worden.

Advertenties