Berlare – Dag 2 – opbouwen tentenkamp

PAG:
De pagadders startten hun eerste kampdag met een variatie van pleinspelen. Na de restjes van de barbeque genoten ze even van de platte rust.
Vervolgens splitsten de jongens en de meisjes zich. De jongens trokken er op uit en speelden een spannende editie politie en boef.
De meisjes knutselden in thema een dromenvanger en hingen deze daarna fier op in hun kamer. We sloten de dag af met een spelletje weerwolven onder begeleiding van de simmers.

JORO:
Het kamp van de joro’s is goed gestart. We zijn begonnen met een actieve Alexandertocht. Een wandeling om de kampplaats te verkennen voor de volgende dagen. Daarna hebben we onze buikjes gevuld met de barbequerestjes en platte rust gehouden. We zijn de namiddag gestart met “De sterkste Joro”. Ondanks de sterkte van de jongens, heeft Jill Cox de wedstrijd gewonnen. Na het avondeten kregen de leden de mogelijkheid om zelf een activiteit naar keuze te doen. De meisjes zijn gaan slapen met een mooi verhaaltje van de Sprookjesboom, de jongens met veel lawaai.
Regenachtige, maar enthousiaste, groetjes
de joro-leiding.

JIM:
Vandaag hebben de jimmers zich voor het eerst gewaagd aan een sjorconstructie.
Vervolgens speelden de leden één tegen allen, ze hebben gewonnen! Als beloning volgde hierna een relaxavond. Om de dag af te sluiten hebben we het spel ‘Is er wifi in Berlare’ gespeeld.

KN:
We zijn de dag begonnen met het sjorren van een immense veranda ter grootte van sporthal ‘de blookberg’ met bijbehorende decoratie. ’s Avonds hebben we de omgeving verkend met een stevige wandeling.

SIM:
Onze dag begon met het inkleden van de tent met lampjes en slingers. Vervolgens hebben de meisjes de jongens een beetje helpen sjorren aan de ‘veranda’ en hebben ze stroom gelegd naar alle tenten.
Namiddag hebben ze ‘De Mol’ gespeeld en onze Mol Lotte werd helaas betrapt door de overige leden. ‘S avonds hebben ze ‘weerwolven’ gespeeld met de jongste leden.

JH:
Na een stevig ontbijt begonnen we met het sjorren van onze veranda. Gaten werden in de grond geboord, de sjorring werd gezet, en er werd een afdak gemaakt zodat we uiteindelijk voor de resterende dagen een degelijke veranda hebben. Hierna zijn we op zoek gegaan naar hout voor ons kampvuur in de avond.
Tijdens het hout sprokkelen deden we een grote visvangst. Deze vissen logeren nu in een zwembadje in onze veranda. Na een gezellige avond rond het kampvuur kropen we onze tenten in voor een heerlijke nachtrust!

Advertenties