Kamp Arendonk 24-07-2018 dagverslag

PAG
Aloha van uit het warme Arendonk

We begonnen de dag met een luxueus ontbijt! Zodra iedere pagadder zijn buikje gevuld was met spek en eieren, trokken we er op uit! Onze eerste bestemming was het bos, waar een zeer spannend potje Russisch kamp plaats vond. Na het middagmaal hebben we even tijd gemaakt om onze nieuwe leiding te dopen, ondermeer door ze een aantal lekkernijen voor te schotelen! Ook werden de beenharen en hoofdharen onder handen genomen. Eens dat we daar mee klaar waren, zijn we politie en boef gaan spelen (gelukkig zorgde de sproeier van de boer voor de nodige verfrissing). Eenmaal hongerig aangekomen op de kampplaats, hebben we ons buikje rond gegeten met overheerlijk stoofvlees en frietjes! Na het avondeten hebben we ons klaargemaakt voor een traditionele casino avond, om 20:40u sloten de deuren waardoor we maar eens onze struik zijn ingekropen. En wat er morgen gaat gebeuren? Dat is weer een ander verhaal!

JORO
Opstaan met de geur van spek en ei doet de JoRo’s NOG vroeger opstaan dan normaal. met deze basis konden ze de voormiddag overleven. Beginnend met de sterkste JoRo in team verband. Namiddag hebben we dan weer beter kennis gemaakt met onze twee eerste jaars leiding tijdens hun doop. Waar reusachtige sprinkhanen de rode draad doorheen het doopsel werden. Na het avond eten hebben de jongens gedaan wat België niet kon tegen Frankrijk, de tegenstander afmaken met hoogstaand voetbal terwijl de meisjes boven de Limbo danste. Daarna vroeg de pitzak in want morgen is het douwtrip.
KNIM
Vandaag zijn we omstreeks 5u vertrokken op dauwtrip, we hebben genoten van het spek en ei dat we natuurlijk zelf gebakken hebben. Toen we terugkwamen op de kampplaats hebben we enkele uurtjes slaap terug ingehaald. Namiddag hebben we een poging gedaan tot het zoeken van de sterkste knimmer, hier moeten we nog een vervolg aan vastbinden. We hebben onze nieuwe leiding nog een beetje gedoopt in de nammiddag waarbij ze enkele delicatessen hebben moeten proeven. We hebben de avond afgesloten met een beetje waterspelen en de voetbalmatch van ons leven waar Thomas beslissend was met een last minute spagaat redding waarmee hij zijn drie hamstrings mee scheurde. In de avond kon iedereen genieten van een echte delicatesse, een goeie friet stoofvlees met een heerlijk verfrissend blikje Coca Cola. Om de dag volledig af te sluiten hebben we nog een beetje rond getaffeld op de kampplaats en daarna zijn we moe maar voldaan in ons holletje gekropen.
groetjes
SJO
we begonnen de dag met een mooie zonsopgang tijdens onze dawtrip. na het stevige ontbijt hebben ons voorbereid voor de opbouw van de comando tocht. dit was een zware klus met het tropische weer van arendonk. met de middag achter de rug zijn we begonnen aan de opbouw van de tocht wwarbij we nog vele technieken hebben bij geleerd.toen de tocht klaar was hadden we nood aan een stevige maaltijd en een kleine rust pauze. de kookploeg had nog een lekkere maaltijd klaargemaakt. na het eten hebben we onze veranda omgebouwd tot een feestje waarbij het zwembad een meerwaard was. nu de zon onder is hebben we nog fijn gelachen en daarna onze tenten opgezocht voor een goede nachtrust.

16+:

Waarde landgenoten, ouders

Vanmorgen reeds vroeg werden we gewekt door de heerlijke geur van het ontbijt. Na de formatie konden we aanschuiven voor spek met ei. Gelukkig was het lekker en was er meer dan genoeg. Nadat we een korte platte rust hielden werkten we volle bak verder aan ons dorpspel. We splitsten ons op om het werk te verdelen. Teruggekomen op de kampplaats dronken we een lekker frisse icetea (frigo is in orde!) Gelukkig was er bij het middageten lekkere hete soep, zodat we nog wat verder konden opwarmen. Na de middag werken we rustig verder aan het dorpspel met de voetjes in het water.
Namiddag kwam de andere leiding een bezoek aan onze veranda brengen. Ondertussen vult de veranda zich met half lege pepsi blikjes van Dani. Na de platte rust gingen we bij de andere
bannen kijken naar de doop van de leiding. Het hoogtepunt was toen Lotte en Emiel hondenvoer uit Joris zijn oksels mochten eten. Het was genieten voor hun alle drie!
Hoogtepunt van de dag: avondeten met stoofvlees en frieten! Alles went, ook het lawaai, de vettige bekertjes en die snotneus die iedere keer tegen de lichtknop aantjaffelt. De eerste portie was in orde, lekker en een goed gevuld bord inclusief koud blikje cola. Na de afwas zetten we ons fijn bij de keukenploeg, na een leuk gesprek keerden we terug naar de veranda.

Advertenties