Kamp Arendonk 25-07-2018 dagverslag

PAG

Dag ouders van onze flinke pagaddertjes

We zijn onze dag gestart met een goed ontbijt. Met de volle maag werden onze leden gespitst, jongens en meisjes apart!:) Onze stoere jongens vertrokken op pad richting het bos om een cool kamp te bouwen. De meisjes hielden het rustiger met het ontwerpen van armbandjes. Na deze activiteiten steeg de spanning bij de leiding: Kunnen de pagadders de chili con carne aan? Ons besluit: ze vonden dit heerlijk, een echte aanrader voor thuis. Met volle moed begonnen de pagadders aan het uitdagende vierkantspel. Ze mochten het vierkant niet verlaten voor de komende uren. Op het succes van onze leden volgden een echte beloning namelijk macaroni en tiramisu. Omdat de pagadders zo flink waren mochten ze ’s avonds zelf hun activiteit kiezen. Hierbij kozen ze voor kampen bouwen en in de speeltuin spelen. Vermoeid van de actieve dag gingen de pagaddertjes slapen! 😉

Groetjes aan het thuisfront!

JORO:

Gegroet joro-ouders

Helaas ging de geplande dauwtrip niet door. De wekker ging om 6 uur maar de hevige regenval strooide roet in het eten. Jammer, we hadden al een mooie hut gebouwd in het bos om spek en eitjes in te bakken. Maar niet getreurd, er stond nog een hele dag vol plezier op ons te wachten. In de voormiddag hebben we een all-time KSA favourite gespeeld, politie en boef. We kropen, slopen en renden door de bossen van Arendonk om niet getikt te worden door de politie. Daarna genoten we van heerlijke chili con carne. Wat worden we verwend door de kookploeg! Namiddag hebben de leden om ter snelst de commandotocht afgelegd. Een dikke merci naar de Sjo’ers voor het opzetten. Na een spannende strijd kwamen Ivan bij de jongens en Eline en Jill bij de meisjes als laureaten uit de bus. Macaroni met kaas en ham en tiramusi als dessert was het ideale avondeten om terug op volle krachten te komen. De jongens zijn in de avond begonnen aan een nieuw kamp. De meisjes hebben verder gewerkt aan hun kampvuurvoorbereiding.

Slaapwel en tot morgen!

KNIM

Hallo aan het thuisfront

Na een kortere nacht dan gewoonlijk, waren we weer vroeg uit de veren, gelukkig stond er weer een lekker ontbijt op ons te wachten. met een gevulde maag vertrokken we naar de winkel in Arendonk-city! Hier sloegen we onze voorraad in (voornamelijk snoepjes). Na de wandeling naar het centrum rustten we even uit waarna we onze benen onder tafel schoven voor een pittige maaltijd: CHILI CON CARNE. Een even pittige afwas volgde dan ook. Namiddag werden de hygiënen aan de kant geschoven, het was tijd voor het ‘vettig dagske’. De leden konden genieten van een zeer groot assortiment: van bruine zeep tot verf en bloem. De combinatie van de verschillende geuren zorgde ervoor dat de knimmers afgezonderd moesten eten van de rest. De macaroni en tiramisu ging er moeilijker in dan anders want ze moesten zonder bestek eten. Hierbij was de vettigheid nog niet gedaan, we begonnen aan de voeltocht. Dit is een spel waarbij je geblindoekt en vuil parcour moet afleggen met enkele obstakels onderweg. Natuurlijk volgde er ’s avonds een welverdiende douche.

Slaapwel en tot de volgende!

SJO
na een stevige regenbui in de ochtend hebben we onze tenten en veranda moeten schoonmaken. met deze klus geklaart hebben de leden toch gekozen om meer water op te zoeken in het kanaal maar dan voor een frisse duik. na een paar uurtjes ploeteren zijn we vertrokken naar het heem,daar stond een lekkere macaroni op ons te wachten. na dat onze magen goed gevuld waren hebben we de knimmers geholpen met het opruimen van de comando tocht. om de dag af te sluiten hebben we ons samen gezet aan een gezellig kampvuurtje.

16+:

op 2-daagse

Advertenties