Kamp Arendonk 26-07-2018 dagverslag

PAG:
Hallo allemaal
Vandaag zijn we weer veel te vroeg op gestaan om op tijd te kunnen vertrekken op dagtocht. Maar eerst hebben we nog genoten van een verukkelijk ontbijt van verloren brood. Op de planning stond 12 kilometer maar hier werd een stukje aan vast gebreid omdat we rond een privaat domein moesten lopen. Uiteindelijk na zwoegen en zeer veel zweten, kwamen we na 13-14 km toch op onze besteemming, het spartelmeer. Het was op het eerste zicht een zeer mooi en gezellig zwemmeer. Maar na een paar zwemsessies begonnen er een paar leden last te krijgen van jeuk. Dit werd alleen maar erger, en in een mum van tijd zaten alle leden te krabben. Het was echter niet de eerste keer dat er hier mensen last van hebben gehad. Als compensatie hebben we dan wel allemaal ijsjes gegeten. ’s Avonds hebben we nog een nachtspel gespeeld, maar spijtig genoeg is deze lange dag ook tot een einde gekomen.

We zien jullie binnenkort, de pagadder leiding

KNIM

Toen we ontwaakte van onze nachtrust aten we een stevig ontbijt om ons klaar te maken voor de dagtocht. Nadat we onze lunchpakketten hadden gemaakt en onze nieuwe leiding een paar leuke spullen gegeven hadden, konden we vertrekken op onze tocht. Na een pittige wandeling kwamen we uiteindelijk aan in het beloofde land waar we samen een frisse duik namen. Enkele uren later vertrokken we uitgerust en voldaan terug naar de kampplaats. Eenmaal aangekomen kregen we een stevige maaltijd waarna we begonnen aan het nachtspel, dat werd gewonnen door de gevreesde beulen. Hierna kropen we in ons bed om morgen weer uitgerust te zijn, gelukkig mogen we morgen een uurtje langer slapen.
Slaapwel en tot morgen!
16+
Beste ouders
We beginnen het kamp leven stilaan gewoon te geraken. Gisteren voormiddag werkten we verder aan het dorpspel.
Om wat afwisseling in ons kamp te krijgen vertrokken we gisteren namiddag op tweedaagse. We fietsen naar Turnhout waar we snel een slaapplaats vonden waar zelfs een zwembad was. We gekregen restjes van de barbecue en zelfs een dessert. We zagen er blijkbaar heel uitgehongerd uit. ‘s avonds gingen we de binnenstad verkennen waarna we bij onze slaapplaats nog in het zwembad sprongen. ‘s morgens kregen zelfs ontbijt waarna we vertrokken naar een zwemvijver net over de Nederlandse grens. Het water was verfrissend maar iedereen krijgt jeuk van de vijver. Gelukkig krijgen we om ons ondraaglijk lijden te verzachten en gratis ijsje aangeboden. Op de terugweg gingen we nog even langs de Delhaize. Op de kampplaats moesten we even uitrusten en na het eten begon het nachtspel . Het nachtspel was leuk. Dit gezegd zijnde groeten wij u.
Met de grootste hoogachting: De Hernieuwers
Advertenties