Kamp Arendonk 27-07-2018 dagverslag

Goedemorgen

Vandaag stond de leidingswissel op het programma. Elke groep heeft andere leiding gekregen om hun een prachtige dag te bezorgen.
Voor de leiding was het ook eens wat anders. Niet eenvoudig om een verslagje per ban te maken dus.
Van op een afstand mocht de keukenploeg getuigen zijn van een ‘parings-activiteit’ bij de knimmers. Ze mochten een romantische dag voor elkaar in mekaar steken en kregen zo een lunch met kaarslicht voorgeschoteld.
De andere groepen mochten kiezen tussen bosspelen, wandelingen en andere creatieve momenten.

Het was alleszins een enorm warme dag. Zelf de keukenploeg had een verfrissende verrassing voorbereid. Ze waren er wel niet op voorzien dat de leiding toch iets door had en werden zelf als eerste getrakteerd op een waterballonnengevecht. Zouden ze nu opnieuw een poging gaan ondernemen om de KSA’ers te grazen te nemen? Want wie weet zijn de KSA’ers de kookouders opnieuw te slim af. Het was in ieder geval een memorabel moment.

We kijken in ieder geval uit naar morgen, een 10 graden minder zal wel eens deugd kunnen doen.

We zien nu al gelukkige, voldane en enthousiaste kinderen op de kampplaats rondlopen. Daar doe je het toch voor 😉

PAG

Hallo allemaal
Vandaag zijn we weer veel te vroeg op gestaan om op tijd te kunnen vertrekken op dagtocht. Maar eerst hebben we nog genoten van een verukkelijk ontbijt van verloren brood. Op de planning stond 12 kilometer maar hier werd een stukje aan vast gebreid omdat we rond een privaat domein moesten lopen. Uiteindelijk na zwoegen en zeer veel zweten, kwamen we na 13-14 km toch op onze besteemming, het spartelmeer. Het was op het eerste zicht een zeer mooi en gezellig zwemmeer. Maar na een paar zwemsessies begonnen er een paar leden last te krijgen van jeuk. Dit werd alleen maar erger, en in een mum van tijd zaten alle leden te krabben. Het was echter niet de eerste keer dat er hier mensen last van hebben gehad. Als compensatie hebben we dan wel allemaal ijsjes gegeten. ’s Avonds hebben we nog een nachtspel gespeeld, maar spijtig genoeg is deze lange dag ook tot een einde gekomen.

We zien jullie binnenkort, de pagadder leiding

Knim

Toen we wakker werden door het fluitsignaal van formatie kropen we uit onze freggelgrot. Onze nieuwe leiding stond al voor ons klaar want vandaag was leidingswissel. Onze 1e activiteit was macramé, hierna werden de meisjes geblinddoekt ondertussen hadden de jongens een date klaargemaakt voor de meisjes. Na dat de blinddoek werd afgedaan stond onze geliefde voor ons met een prachtige openingszin en een boeket bloemen (onkruid), met een heerlijk sapje en hapje. Daarna volgende onze dates. Er stonden kaarsjes op tafel het was heel gezellig. ‘s Middags hadden we formatie inkleding:Jan zong en de rest slowde met hun date. Na het eten hebben we even gechild. Hierna gingen we zwemmen in het kanaal. ‘s Avonds was de leidingswissel gedaan en gingen we met onze eigen leiding een kijkje nemen bij den tennis van Arendonk (Antwerps accent) tegenover onze kampplaats. Het was daar heel gezellig totdat we weg werden gestuurd omdat we tijdens beachvolley een bal tegen iemand zijn kop kwam. Na deze toffe dag kropen we terug in ons freggelgrot.

Advertenties