Kampverslag Tessenderlo – 3 augustus 2019

PAG

Vandaag sprongen we al vroeg in de ochtend uit bed om te gaan dauwtrippen. Na een korte wandeling door het bos konden we aan ons ontbijt beginnen. De leiding bakte voor iedereen een lekker eitje en wat spek, dat was smullen! Hierdoor waren we helemaal in topvorm voor russisch kamp!
Terug op de kampplaats was het al bijna tijd om aan te vallen bij het middageten: spaghettiiii! En als dessert een lekker stukje tiramisu, hmmm.
Namiddag werden de paggaders opgesloten! Ze hadden allemaal een stukje terrein gekregen en mochten het vierkant enkel verlaten door opdrachten te doen. Alle groepen hadden goed gespeeld maar de meisjes wonnen met de meeste punten, wat een girlpower! Sorry jongens…
Na de lekkere hamburgers van ’s avonds waren we klaar om ons bedje in te gaan. Dan zijn we zeker uitgerust voor de dagtocht van morgen!
Veel groetjes en tot morgen!

JORO

met kleine oogjes werden we vandaag wakker om aan onze dauwtrip te beginnen. Eens aangekomen op onze spot begonnen de leiders ijverig met het bakken van spek en ei. Dit duurde wel een tijdhe aangezien we met zeer veel joro’s zijn. Hongerig als een paard begonnen we vlotjes de spaghetti en tiramisu binnnen te spelen. In de nammiddag molden we erop los met de joro-editie van de mol! Helaas pindakaas zijn deze niet ontmaskerd. We werden tenslotte beloond met lekkere bicky’s. Na nog wat gebabbeldte hebben, is het eindelijk tijd om te gaan slapen om morgen goed uitgerust aan de dagtocht te kunnnen beginnen! Joedeloe

KNIM

Jaja, we hebben weer een dag overleefd. Er bleven enkel nog een hoopje uitgeputte zieltjes over na zo’n intensieve dag. Deze is na een stevig ontbijt begonnen met een spelletje levend stratego. Hier namen 2 teams het tegen mekaar op met als doel de vlag van de tegenstander te veroveren. Dit leek wel een hoge tol te eisen op de leden. Ze waren na enkele uren ravotten zo moe dat de keukenploeg hen uit de nood moest helpen. Dit kwam in de vorm van een overheerlijk bord spaghetti. Nadat ze opnieuw boordevol energie hadden, zijn ze begonnen aan de namiddagactiviteit. De leiding had een spetterende activiteit voorzien waar de leden hun brains en muscles moesten combineren. De activiteit was een mengeling van paintball en mastermind. Het spel viel onmiddellijk in de smaak. De leden zouden dit dagen kunnen spelen maar toch sloeg het noodlot toe, de laatste maaltijd (van de dag). Al was dit nog niet zo een groot probleem, want er stonden bicky’s op het menu. Om de dag af te sluiten toonde de leden hun kennis over het dierenrijk in de grote safari-quiz. Al was het snel duidelijk dat er zich enkele getalenteerde quizzers in de groep bevonden. Morgen staat de dagtocht op het programma dus vroeg slapen was het idee. Maar als dit echt het geval gaat zijn zullen we morgenvroeg zien aan de kleine oogjes.
Knimmers are over and out, tot morgen!

SJO’ers

Vandaag begonnen we de dag met de voorbereiding van het dorpspel. De sjo’ers hebben hierbij alle touwtjes in handen: ze maken hun eerste activiteit voor de leden. De leiding heeft hun in kleinere groepjes opgedeeld zodat ze elk hun steentje kunnen bijdragen. Een groepje zorgt voor een prachtig verhaal doorheen het spel, een ander groepje zorgt voor een mooie wandelroute. De andere leden maken originele spelletjes die aan de posten worden gespeeld, uiteraard in ons kampthema ‘safari’. Na veel brainstormen en schrijven, was het al weer middag. Wat schafte de pot vandaag? Spaghettiiii! In de namiddag zijn de groepjes verder gegaan met hun voorbereiding. Een deel is zelfs al op verkenning geweest met de fiets. Na een drukke dag hebben we even gechilled in onze veranda en in de avond hebben we lekkere bicky’s gegeten. Daarna hebben we onze derde kampdag afgesloten met een film in het bos en heeft de leiding voor lekkere popcorn gezorgt als versnapering.
Morgen staat een leuke fietstocht voor de boeg!
Kusjes en knuffels van jullie allerliefste sjo’ers, tot morgen!