Kampverslag Tessenderlo – 4 augustus 2019

PAG
We vertrokken deze ochtend op een helse dagtocht, gelukkig was er een leuke en lange pauze gepland: ZWEMMEN! Hier konden we afkoelen en rusten, maar ook minigolfen, waterfietsen en kajakken. De pagadders genoten dan ook met volle teugen van hun actieve namiddag. Voordat we terug naar de kampplaats trokken, namen de pagaddertjes nog een welverdiende douche. De terugweg ging natuurlijk wat minder vlot dan de heenweg, maar al bij al hebben ze het super gedaan! Eenmaal we terug op de kampplaats kwamen konden we genieten van stoofvlees met frietjes en een overheerlijke panacotta. Veel tijd bleef er niet meer over dus gingen de pagadders hun bedje in na deze vermoeiende dag.

Tot morgen!

JORO
Dat KSA en wandelen hand in hand samen gaat hebben we vandaag bewezen. Zo hebben we 9km gestapt zodat we bij een zwembad konden zwemmen. Om in de avond dan natuurlijk deze helse tocht nog eens te doen. Maar bij zwemmen alleen bleef het niet. In het domein konden de JORO’S ook minigolven kajaken en waterfietsen, de perfecte pauze tussen het wandelen in. Terug op de kampplaats werden we aardig verrast door de keukenploeg, met heerlijke frieten en stoofvlees plus nog eens de befaamde panna cotta. Na het afwassen bleef er niet veel tijd over dus kropen we moe maar voldaan ons bedje in klaar voor de volgende dag.

KNIM
Na een koude nacht in de tenten beginnen we met een stevig ontbijt. Het was nodig want er kwam ons een zware dag tegemoet. Vandaag stond de eerste trektocht op het menu. Na veel zwoegen en zweten kwamen we eindelijk aan het zwembad van Diest! We konden er zwemmen, kajakken, waterfietsen, … Daarna moesten we terug naar de kampplaats voor het avondeten. Maar niet getreurd want er stonden frietjes met stoofvlees op het menu, hoera! Na een zware dag was iedereen moe en kropen we onder de wol. Tot morgen!

SJO
Onze sjo’ers hebben vandaag hun tocht van hun dorpsspel gefietst met de zelfgemaakte tochttechnieken ‘bolleke-pijl’. Daarna hebben we onze lekkere bokes opgegeten in de veranda met een lekker fris cola’tje. In de namiddag hebben we een leuke fietstocht gemaakt richting het zwembad om daar even af te koelen. Na wat zwemmen, minigolven, waterfietsen en kajakken zijn we terug richting de kampplaats gefietst. Uitgehongerd kwamen we terug op de kampplaats aan en had de keukenploeg frietjes met stoofvlees voorzien, joepie! En als dat al niet genoeg was, kregen we nog een lekkere panna cotta er bovenop. ’s Avonds hebben we nog even gechilld in onze veranda en daarna zijn we in ons bedje gekropen.
Tot de volgende!