Kampverslag Tessenderlo – 5 augustus 2019

PAG
’s Morgens kregen de pagadders al een lange lijst met opdrachten voor hun neus: het was één tegen allen. Net voor de middag slaagden ze erin om alle opdrachten te voltooien en wonnen ze het spel. In de namiddag zochten we wat verfrissing in waterspelen en natuurlijk kon over een bash glijden niet ontbreken. Nadat weer droog waren, begonnen we aan de voorbereiding van het kampvuur: toneeltjes en dansjes werden hard geoefend. Dan was het weer tijd voor een echte kampmaaltijd: hete bliksem! Nadat iedereen zijn buikje vol had probeerde we in het nachtspel de stropers te verslaan. De slaagden erin en werden beloond met chocomel. Toen was het eindelijk tijd voor ons bedje en gingen we slapen, Tot morgen!

JORO
Na ’s ochtends even te bekomen van de dagtocht stond de zweedse omploop klaar voor de JORO’S. Met als winnaars Jannes Cox en Lars Cox proficiat! Na de lekkere soep hadden de jongens en de meisjes even genoeg van elkaar. Met als enige oplossing de gesplitste activiteit. De jongens trokken het bos in voor Russisch kamp te spelen en een verlaten chalet te ontdekken. De meisjes lieten zich van hun mooiste kant zien in de Great Fashion Show die ze dan opvoerde tijdens de formatie inkleding. Na de hete bliksem die trouwens overheerlijk was werd de muziek volle bak gegooid zodat er een klein feestje ontstond op de koer. Jammer genoeg werd het feestje onderbroken want het nachtspel ging beginnen. Na het spelen in het donker kregen we nog even een cupcakeje met wat warme chocomelk zodat we nu ons bed in kunnen vliegen. Slaapwel!

KNIM
’s ochtends ontwaakten sommige onder ons met blaren en spierpijn van gisteren.Om de benen los te gooien starten we in de voormiddag met zweedse omloop.Deze werd gewonnen door jasper.Na een lekker bordje soep begonnen we met het 2de spel van de dag:het grote dierenspel.Bij dit spel moesten de leden geld verdienen om zo hun eigen safaripark te bouwen.Toen dit eenmaal af was aten we heerlijke hete bliksem.Om de dag af te sluiten speelde we een nachtspel en dronken we een heerlijke warme choco.
groetjes de leiding.

SJO
Vandaag was het weer een productieve dag. In de voormiddag hebben ze de de laatste details aangebracht aan de tochttechnieken van hun dorpsspel. Zo zorgen ze ervoor dat de tocht duidelijk is en (hopelijk) niemand verkeerd loopt ;). In de middag hielden we even een pauze met een lekker groen soepke. In de namiddag hebben we verder gewerkt aan de opdrachten die doorheen het dorpsspel gespeeld worden. Wij zijn alvast benieuwd hoe het zal verlopen! Het avondeten van vandaag was er één waar elk lid een heel jaar naar uitkijkt: hete bliksem. Onze sjo’ers hebben zich van hun beste kant laten zien en zijn verschillende keren gaan bijhalen. Na deze fantastische maaltijd begonnen we aan het nachtspel. De biologen strijden tegen de stropers om de olifant a.k.a. de dierendokter te bevrijden. En uiteraard is het hun gelukt de olifant te bevrijden! Als verrassing kregen we nog een lekkere warme chocomelk en cupcakes. Als afsluiter van de avond werden er nog liedjes gezongen en daarna gingen we slapen, want morgen vertrekken we op 2-daagse!
Liefs, jullie sjo’ers en leiding