Kampverslag Tessenderlo – 9 augustus 2019

PAG + JORO
Vandaag mochten de pagadders en joro’s hun wandelschoenen opnieuw aantrekken, want het befaamde dorpsspel van de sjo’ers stond op de planning. Ze werden opgedeeld in kleine groepjes en moesten de tocht en de opddrachten onderweg zo snel mogelijk tot een goed einde brengen. Wanneer ze een opdracht goed uitgevoerd hadden, kregen ze een tochttechniek. Hiermee konden ze achterhalen hoe ze moesten wandelen. ’s Middags kon iedereen genieten van een lekker smosje, en of het gesmaakt heeft! Eenmaal we terug aankwamen op de kampplaats, schoven we onze voeten onder tafel en konden we smullen van de heerlijke kip curry! Na het eten kregen de pagadders nog even de tijd om aan het kampvuur van morgenavond te werken. Het dansje van de meisjes werd een beetje gepimpt door dansjuf Julie! Ook de jongens waren druk in de weer om hun act te oefenen!
Tot morgen!

KNIM
Vandaag gingen we opnieuw wandelen. De oudste groep heeft heel het kamp hard gewerkt om een dorpsspel in elkaar te steken. De knimmers werden opgedeeld in vier groepen en het doel van het dorpsspel is voor het snelst wandelen of lopen. Hoe ze moeten wandelen kunnen de leden achterhalen door de tochttechniek te lezen. Ook moesten ze voor het snelst en het best de opdrachten onderweg bij de posten uitvoeren. Een vermoeiende dag dus! Gelukkig kwam de kookploeg tijdens de middag ter plaatse en kregen we een heerlijke smos en wat lekkers. Terug voldoende energie voor de namiddag. Morgen tijdens het kampvuur krijgen we te horen welke groep gewonnen heeft. ’s Avonds kregen we nog heerlijke kip curry met rijst. Daarna mochten de leden vrij kiezen wat ze deden in de avond. Er werd vooral gechilld in de veranda. Slaapwel en tot morgen!

SJO
Vandaag was het hoogdag voor de sjo’ers: dorpsspel. Hier hebben ze veel van hun tijd en moeite ingestoken. De tocht telde 8 posten verdeeld over 14 km. De eerste post was op het heem, hierbij moesten ze een klein parcour afleggen om hun tochttechniek voor de volgende post te bemachtigen. Er werd ook telkens een groepsfoto gemaakt die jullie zeker en vast op onze Facebookpagina zullen tegenkomen ;). Bij post 2 moesten de leden flesjes vangen en vragen oplossen. Daarna konden ze door naar post 3 aan de Lekdreef in Averbode. Hier moesten ze voor het snelste een schuifpuzzel oplossen. Hier kregen ze een tochttechniek in de vorm van een loombandje mee om de middagpost te zoeken. Eens aangekomen op de middagpost kon iedereen genieten van een lekkere smos en wat versnaperingen voor de rest van de tocht. Hier moesten de leden ook een aantal opdrachten doen om de leiding te bevrijden. De teller stond ondertussen op 8 km en ze gingen naar post 5. Hier konden de leden verven. Daarna hadden we post 6 en post 7 nog. Hier moesten ze dieren raken met een zelfgemaakte katapult en een piramide maken om iets 4 meter boven de grond te tikken. Tenslotte hadden we nog post 8 op de kampplaats. Alle groepjes moesten de autodelen van de jeep verzamelen die verspreid lagen in het spinnenweb. Onze sjo’ers waren moe, maar voldaan en werden beloond met een overheerlijke BBQ. Als kers op de taart kregen ze nog een lekkere crème brulée. In de avond hebben we nog wat gepraat en gelachen bij kaarslicht.

Liefs,
Daan, Jan M., Matijs G., Arthur B., Wout, Tom, Mathijs P., Giel V., Fleur, Kevin, Jade, Arthur K., Elizabeth, Youbi, Noa, Jens, Lennert B., Jeroen, Joorn, Lowie, Alessia, Giel S., Sjoerd, Lennert, Jan K.