KAMP STER 2022 – 2 Augustus

Pagadders

De Pagadders waren deze ochtend al vroeg wakker want ze hadden er zin in. Na de formatie en het heerlijke ontbijt zijn we de mooie natuur van Ster gaan ontdekken. Er is precies wel veel bos rond de kampplaats dit jaar, ideaal om in te ravotten. Eens teruggekeerd van onze gezellige verkenningstocht, peuzelden we de restjes van de barbecue op en vertrokken we weer de bossen in voor een leuke activiteit. ‘Viking to ride’ stond op het programma. Na deze avontuurlijke activiteit zijn we nog even dieper de bossen ingetrokken om een hut te bouwen. Het avondeten naderde dus begaven we ons terug richting de kampplaats. Hier stond worst met wortelpuree op ons te wachten. We eindigden de dag met de rode draad en wat plein spelen. Het was een bewogen dag.
Tot morgen!

Joro’s

Vandaag stonden we in de vroege uurtjes op met onze joro’s om te genieten van ons eerste ontbijt gemaakt door de keukenploeg .
Hierna hadden we onze tweede formatie waarbij we uit volle borst het kamplied hebben gezongen.
Om onze leden wat kennis te leren maken met het bos hier speelden we het welgekende russisch kamp. In de overvolle zon genoten we van het among us spel dat we eerder al eens als activiteit gespeeld hebben.
Op onze mooie binnenkoer aten we het klassieke kampgerecht: ‘Poetenstoemp met worst’!
Om onze leden nog wat moe te maken speelden we nog een potje honkopoly en gingen we na onze tandjes te poetsen ons veldbedje in!
Zonnige groetjes vanuit Ster

Knimmers

Na de formatie hebben we vaarwel gezegd tegen het thuisfront en zijn we begonnen met de tenten op te zetten. 4 tenten opzetten in het donker was niet gemakkelijk, maar de knimmers kregen het klusje geklaard. Nadien kropen we onze slaapzak in voor een welverdiende nachtrust. De volgende dag kropen we onze tent uit met een stralende zon. We waren heel de dag in de weer om onze veranda op poten te krijgen en het resultaat mag er zijn. De knimmers zorgden zelfs voor een extraatje met een zitzak en een verdiep te sjorren. ‘S avonds versierden we alles en genoten we van ons resultaat.
Kampgroetjes jullie kapoentjes

Sjo’ers

Gisteren konden we genieten van een heerlijke BBQ. Met onze volle buik begonnen we aan het opzetten van onze tenten. Makkelijk is iets anders… Deze tenten zijn duidelijk niet gemaakt voor de ongelijke grond van Ster. Na een korte en koude nacht stonden we met kleine oogjes in de ochtendformatie. We speelden genoeg eten naar binnen om de hele dag te werken aan onze veranda! Er werd gesjord, sjorbalken gehaald, greppels gegraven, gezwoegd en gezweet. Eindelijk was het avondeten daar! Lekkere wortelstoemp met worst, een echte kampmaaltijd. ‘S avonds leerden we elkaar nog wat beter kennen door het ‘stellingenspel’. Er kwamen veel dingen naar boven die we hier beter niet vertellen. We sloten de avond af met een gezellig kampvuur. Slaapwel!

Hernieuwers

Dag liefste ouders
De 2de dag
Na de zware fietstocht richting kamp 🚴‍♂️
Kregen we veel kramp.
Toch konden we goed sjorren,
Na genoeg te knorren 💤
Nu staat onze veranda recht
Voorafgaand aan een groot gevecht
We zitten mooi langs het circuit 🚘
Meer moeten we ni.
We aten vandaag lekker worsten met wortelepuree 🥕
Daarop zeiden we geen nee.
Nu zijn we weer moe,
En doen we onze oogskes toe 👀
Groetjes van de Hernieuwers!

Advertentie