KAMP STER – 4 augustus

pagadders

vandaag zijn we de dag begonnen met Zweedse omloop. De snelste waren Paulien en Jules.Na de middag zijn we naar het bos vertrokken om een spelletje risk te spelen. De pagadders streden tegen elkaar voor het meest aantal continenten te veroveren. Na het avondeten zijn we op voeltocht geweest. Uiteindelijk hebben we de dag afgesloten met een welverdiende douche!

Joro’s

Om acht uur deze morgen werden we weer gewekt door onze goedgezinde leiding om naar de formatie te stappen. Voormiddag speelde we het 50 minuten spel waarbij we zo veel mogelijk kort maar krachtige spelletjes speelden binnen de 50 minuten.
Hierna hadden we bezoek van Ferdinand (de meeste van jullie zullen hem wel kennen) waarbij we uit volle borst het lied ‘voor spijs en drank’ hebben gezongen en sommige leden al post ontvingen. Om te smullen kregen we een broodje smos die we zelf konden samenstellen.
Daarna begon ons vettig dagske waar we ons letterlijk ‘vies amuseerde’.
Binnen aten we overheerlijke toktok cury, zo wordt het toch door de keukenploeg genoemd.
Savonds speelden we nog een potje voetbal en genoten we van het mooie uitzicht. We poetsten onze tandjes en kropen ons veldbedje in!
Groeten van de Joro’s

Knimmers

Onze dag begon vandaag al om half 5. we stonden nog in het donker op om zo op de dauwtrip de zonsopgang te kunnen zien. de leiding zorgde voor een lekker ontbijt met spek en ei. eenmaal terug oo de kampplaats deden we een dutje zodat we er in de namiddag ook tegenaan konden. In de namiddag stond er namelijk de 24 uur van Francorchamps op de planning. De leden moesten door opdrachten te doen geld verdienen om zo hun eigen racewagen te kunnen bouwen. vooraleer de race eraankwam hebben we eerst nog de puddingquiz gedaan, wat een leuke dag!

tot morgen!

Sjo’ers

Vandaag waren we vroeg uit de veren, want de dauwtrip stond op de planning. Ali sloofde zich uit om iedereen te voorzien van heerlijke eitjes. De rest deed ondertussen moeite om al het spek op te krijgen. Conclusie: de keukenploeg wil ons vetmesten. 3 braaien per persoon is nét iets te veel van het goede. Aangezien het een korte nacht was kropen we eventjes terug onder het wol. Namiddag konden we die extra slaap wel gebruiken. We mochten de commandotocht voor de jongere groepen opbouwen. 3u en 8 hindernissen later genoten we van het zonnetje in onze veranda. Na zo een vermoeiende dag konden we ons ein-de-lijk douchen. De jongens genoten van een echte mannen-avond. De meisjes werden getrakteerd op een echte verwenavond. Na deze ontspanning konden we er weer lekker inkruipen.

Op dag 3 zijn de sjo’ers vroeg ontwaakt voor een heerlijk spek & ei ontbijt in de bossen van Stavelot. Daarna zijn we rustig ontwaakt in de veranda zodat we klaar waren voor het bezoek van de grote Ferdinand. Namiddag hebben we ons intensief ingezet tijdens de opbouw van de commandotocht. Hierdoor kunnen de jongere bannen zich morgen volledig geven op ons hoogteparcours. Na een goeie portie kip curry waren we klaar voor een gesplitst avondje. Nu gaan we ons bedje in zodat we morgen fris en fruitig aan onze 2daagse kunnen beginnen!

Hernieuwers

Jaja, dag 4 is weer voorbij
En wat hoorde daar weer bij
Lekker curry met kip en rijst
Leren pokeren en wat fietsen is wel fijn
Echt een aanrader, wat een dag zeggen wij
Groetjes Hernieuwers

Advertentie