Kamp STER 2022


Klaar voor een 11-daags kronkelavontuur?
Inderdaad: KSA trekt eindelijk weer richting Ardense brousse voor een duizelingwekkend kamp à la carte.
Van 1 tot 11 augustus nestelen we ons op het onschuldige plekje Ster, we leren fluiten op de tenen en we wassen af 13.5% achterwaarts bergop. Met andere woorden: “it’s camp-time”!
Het meest spannende kamp sinds de landing op de maan. En een kamp vol avontuur, met in de hoofdrollen: onschuldige, wilde varkens en barbaarse bosuilen.

We vragen €150,- voor 10 dagen kampplezier. Mocht je door omstandigheden moeite hebben met betalen, neem gerust contact met ons op. We vinden wel een oplossing.
Betalen voor het kamp doe je op het rekeningnummer van KSA met de vermelding van de naam van je zoon/dochter.

Op 1 augustus mogen ook de ouders komen piepen naar de kampplaats op die ontroerende brengdag met ook een reusachtige Barbeque voor alle bezoekers. Reserveer nu met het online inschrijvingsformulier voor die picknick.
Bij het afscheid zullen tranen worden weggepinkt en misschien ook nog stiekem ladingen snoep doorgespeeld.

T-shirts en truien delen we uit op kamp en zullen we achteraf laten betalen. (bestel voor 10 juli om zeker te zijn dat ze nog op tijd gemaakt is)

Kampkaartjes
Die bestel je dit jaar op voorhand via deze link en delen we ze op kamp uit.

Brief of pakje krijgen van het thuisfront?
Mama’s, liefjes, oma’s en hartediefjes: scherp die potloden, je kan schrijven naar volgend adres…

Camping Francople / KSA Zutendaal
t.a.v. (naam van je kind)
Route de la ferme de harse 390
4970 Stavelot

Ik heb nog wel wat vragen…
Stel ze gerust aan de leiding of via info@ksazutendaal.be


STER 2022

Ster ligt op enkele kilometers van motorminnend Francorchamps, in de Waalse provincie Luik. Het geluid van de gierende motoren en sissend rubber overstemt af en toe het nabije bruisende Spa, epicentrum van de bekende rode en blauwe watertjes… De “berg” Botrange (694m) waakt over het bottelproces…

Het hoofdgebouw van ons kampheem is een oude hoeve en heeft een vierkante vorm met een binnenerf. In dit gebouw huizen de pagadders en misschien ook de Joro’s, doet de keukenploeg magische dingen en eten we ons te pletter. Op het erf houden we 3x per dag de traditionele formatie.

De (Joro’s), Knimmers, Jonghernieuwers en Hernieuwers slaan naar oude gewoonte hun tenten op in de nabije campingweide om er kennis te maken met het nauwe contact met de natuur.

Op enkele tientallen meters is er een groot speelbos en ergens diep daarin verscholen een spectaculair rotsencomplex. In die bossen snuffelen er herten, reeën, everzwijnen, dassen, cravatten, vossen, adders, bidsprinkhanen, bergcicades, wandelende en vallende takken… En er is een beekje dat leidt naar onbekend Ardens gebied.

Luchtfoto van het heem, bemerk de perkaanplanting rechts van de hoofdingang!!!

Ook dit jaar worden de hongergaten weer gevuld door ons supergetraind en supergemotiveerd kookteam. Kookboeken worden thuisgelaten, alle gerechten ontspringen uit het bijtgrage brein van de kookploeg, deze reisgraage kookwonderen, zijn een combinatie van Jeroen Meus en Piet Huysentruit.


Ster ’22 zou geen écht kamp zijn, zonder die echte kampactiviteiten: bosspelen, commandotochten, sluipspellen, dammen bouwen, neuskeutelhonkbal,  tenten recht houden, afwassen, afwassen, afwassen, waterspelen, enzovoort…

Zoals ieder jaar doet elke ban 1 of meerdere dagtochten, en is er een bibberbibber nachtspel. De hernieuwers bereiden zich nu al voor op een niet te versmaden (?) dorpsspel met de gehele bond.